Lähetystyön kesä Kalajoella Malmbergin kahvila, kuva Eveliina Pylväs

Lähetystyön kesä

1.6.2021 09.44

Pitkän talven jälkeen saamme kääntää katseemme kesään. Jos koronarajoitukset sallii, niin olemme lähetystoimikunnassa suunnitelleet kesän ajalle monenlaista toimintaa.

Aloitamme kesätoiminnan kukkamyyjäisillä Jokelan pappilan pihalla to 10.6. klo 18. Voit lahjoittaa pihaltasi perennoja, itsekasvattamiasi taimia tai ostettuja kasveja myyjäisiin. Laita kukan nimi purkin kylkeen.

Juhannusviikolla myymme juhannusheraa lähetystyön hyväksi. Varaa etukäteen juhannushera Heli-diakonissa- lähetyssihteeriltä p. 044-7229023. Juhannusheran hinta on 10 e/l.  Pystymme keittämään 80 l valmista juhannusheraa, joten varmista juhannusheran saanti varaamalla ajoissa.

Malmbergin tuvan kesäkahvila on auki juhannuksen jälkeen ke ja su klo 11-14. Tänä kesänä kahvilassa tarjotaan herkullisia paikanpäällä paistettuja vohveleita. Talkoolaisten ei tarvitse siis etukäteen leipoa kahvilaan. Kahvilassa on talkoovuoroja tarjolla. Jos voit ottaa kahvitusvuoron, ilmoita Heli-diakonissa-lähetyssihteerille p. 044-7229023. Tervetuloa nauttimaan Malmbergin tuvan idyllisestä ympäristöstä ja maukkaista vohvelikahveista.

Uutena kokeiluna lähetystyön saralla on lähetyskahvila Tsasounassa Hiekkasärkillä. Kahvila on auki heinäkuun ajan ma-pe. Tarjolla on vohvelikahvit. Kahvilassa on myytävänä käsitöitä. Luvassa on myös kantelemusiikkia. Kahvilaan tarvitaan myös talkoolaisia, joten ilmianna mahdollisuutesi ottaa talkoovuoro Heli-diakonissa- lähetyssihteerille p. 044-7229023.

Heinäkuun lopussa on Hilmantorilla wanhan ajan lähetyshuutokauppa. Huutokauppaan voit lahjoittaa leivonnaisia, käsitöitä yms. mukavaa kaupattavaa. Mainiona meklarina huutokaupassa toimii Peltolan Tuomo. Huutokauppaa siivittää lauluillaan gospelbändi Armonkulkurit. Tule viettämään kesäinen ilta kokemalla lähetyshuutokaupan nostalgista tunnelmaa.

Kalajoen seurakunta tukee lähetystyötä Aasiassa ja Afrikassa. Meillä on nimikkolähettiperheet Etu-Aasiassa ja Keniassa. Nimikkokohteitamme ovat seurakuntatyö Kaukasiassa ja Tansaniassa. Tuemme myös radiolähetystyötä Intiassa, raamatunkäännöstyötä Namibiassa ja raamattulähetystyötä Israelissa. Näin seurakuntamme toiminta ulottuu omien rajojemme ulkopuolellekin.

Saamme jäädä rukoilemaan, että Taivaan Isä suojelisi niin, että voisimme toteuttaa nämä tapahtumat. Siunatkoon lähetyksen Herra nämäkin toiminnan tuotot satakertaiseksi sadoksi lähetystyössä.