Niko-Pekka Ovaskaista esitetään Kalajoen seurakuntapastorin virkaan

23.9.2021 10.18

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti esittää Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille, että pastori Niko-Pekka Ovaskaiselle annetaan virkamääräys Kalajoen seurakunnan seurakuntapastorin virkaan 1.1.2022 alkaen toistaiseksi. Virkaa haki viisi hakijaa. Ovaskainen on hoitanut virkaa määräaikaisena maaliskuusta alkaen. Sitä ennen hän hoiti Himangan kappalaisen sijaisuutta.

Kirkkoneuvosto antoi kaksi lupaa kesän metsäpaloalueen tutkimiseen. Oy BioSorbio Ltd sai luvan tutkia sammutustehoaineen käyttöä ja tehoaineen hyötyjä metsäpaloalueella sammutuksen jälkeen. Luke / Pyhäjoen Puu Oy:lle päätettiin myydä paloalueelta 24 runkoa, joiden pohjalta tutkitaan mänty- ja kuusipuun soveltuvuutta elintarvikkeiden kuljetus- ja varastointilaatikoihin, laatuvaatimuksiltaan vaatimattomiin puutuotteisiin ja yleensä puutuotetarkoituksiin.

Satamakirkkotoiminta on päättynyt

Kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi, että satamakirkkotoiminta on päättynyt Kalajoen satamassa. Kirkko on ollut suljettuna koronaepidemian vuoksi jo 1,5 vuotta.  Satamatoiminnassa on tapahtunut muutoksia viime vuosina, kun laivat ovat satamassa entistä lyhyempiä aikoja, internet-yhteydet pelaavat laivoilta ja merimiehiä käy satamakirkolla vähäisemmin. Toiminta edellyttää vastuunkantajilta melko tiivistä sitoutumista, koska kirkko on auki viikoittain jokaisena arki-iltana.  Vastuunkantajien lukumäärä on vähentynyt osaksi koronankin seurauksena ja uusien rekrytointi on haasteellista näin tiiviiseen työhön.

Rohkeasti Elämää – Kalajoen uusi seurakuntastrategia

Kalajoen seurakunta valmistelee tällä hetkellä uutta toimintasuunnitelmaa tuleville vuosille.  Kirkkoherra Kari Lauri esitteli tulevaisuussuunnitelmaa kirkkoneuvoston jäsenille. Suunnitelma pohjaa kirkon yhteiseen Ovet auki-strategiaan. Kalajoella se tulee kantamaan nimeä Rohkeasti Elämää.

- Haluamme viedä seurakuntamme toimintaa eteenpäin rohkeasti perinteitä unohtamatta.  Strategiassa linjataan suuntaviivoja, mihin suuntaan haluamme tulevina vuosina Kalajoella toimia.

Kirkkoneuvosto on valinnut tähän tehtävään työryhmän, joka koostuu työntekijöistä ja luottamushenkilöistä. Työryhmän suunnitelmia esitellään seurakuntailloissa, jotka pidetään lokakuun alussa Kalajoen, Raution ja Himangan seurakuntakodeilla. Tarkoituksena on kuulla seurakuntalaisia tässä vaiheessa, kun työ on vielä kesken ja tekeillä. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja lausua ääneen odotuksia seurakuntatyön suhteen.

Uusi tulevaisuussuunnitelma ulottuu vuoden 2026 loppuun saakka. Seurakuntailloissa suunnitelmaa esittelee kirkkoherra Kari Lauri, mukana on seurakunnan työntekijöitä ja strategiatyöryhmän jäseniä. Illoissa on musiikkia ja kahvitarjoilu.